مدیر گروه سلامت جمعیت و خانواده خراسان شمالی گفت: میانگین امید به زندگی در میان جمعیت خراسان شمالی نسبت به بسیاری از نقاط بیشتر است.
دکتر مریم پورآدینه در گفت و گو با ایسنا، افزود: میزان امید به زندگی در میان خانم های این استان حدود 75 و در میان مردان 72 سال است.
وی با اشاره به اینکه عوامل مختلفی در ارتباط با افزایش امید به زندگی تاثیرگذار است، ادامه داد: سبک زندگی، تغذیه سالم و فعالیت های زندگی تاثیر به سزایی در افزایش امید به زندگی دارد.
پورآدینه اظهار کرد: از سوی دیگر مسائلی همچون مرگ زودهنگام، انواع بیماری هایی همچون سرطان، سوانح و حوادث نیز بر روی امید به زندگی افراد موثر واقع می شود.
وی در پاسخ به این سوال که در بحث افزایش امید به زندگی مسائلی همچون سبک زندگی به خود افراد بستگی دارد اما ابتلا به برخی از بیماری ها همچون سرطان در دست خود انسان نیست؟ تصریح کرد: جلوگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری ها نیز در دست خود انسان هاست که با مراقبت و پیشگیری می توان از ابتلا به آن خودداری کرد.
این مقام مسئول توضیح داد: به عنوان مثال انجام ازدواج های فامیلی سبب می شود فرزندانی با بیماری های مادرزادی متولد شوند که این بچه ها از عمر خیلی کمی برخوردار هستند.
وی تاکید کرد: این در حالیست که با انجام آزمایشات ژنیک می توان از انجام ازدواج و یا تولد آن نوزارد خودداری کرد که متاسفانه بسیاری از خانواده ها این امر را جدی نمی گیرند.
منبع خبرگزاری ایسنا