یکی از سرطانهایی که موجود میباشد سرطان سینه است که از پستان شروع میشود، این سرطان زمانی بهوجود میآید که رشد سلولها از کنترل خارج شود. معمولا سلولهای سرطانی پستان توموری را تشکیل میدهند که بعضی مواقع توسط اشعه ایکس دیده میشود یا به صورت توده احساس میشود. این نکته بسیار مهم است که بعضی از تودههای پستان خوش خیم هستند و سرطانی و بدخیم نیستند. یک تومور دیگر به اسم تومور غیرسرطانی پستان وجود دارد که رشید این تومور غیر طبیعی نیست و خارج از پستان پخش نمیشوند. آنها زندگی را تهدید نمیکنند، بعضی از تودههای خوشخیم این خطر را میرساند که در زنان سرطان سینه را افزایش میدهد.
اگر به دنبال دكتر فوق تخصص جراحي سينه تهران هستید به شما پیشنهاد میکنیم که حتما این مقاله را تا پایان بخوانید و به وب سایت دکتر جلیلی سر بزنید.
برای اینکه بدانید توده شما خوشخیم یا بدخیم است و اینکه خطر ابتلا به سرطان پستان وجود دارد باید تغییرات ظاهری شکل پستان و توده سرطانی را توسط متخصصهای مراقبت از پستان رسیدگی شود.
ما در مورد اینکه سرطان چیست و اینکه راه شناخت و روشهای درمانی آن چیست صحبت کردیم، ما در این مقاله به مباحث سرطان سینه میپردازیم و در ادامه این مقاله موضوعات ذیل بررسی خواهیم کرد:
- سرطان سینه چگونه شروع میشود؟
- سرطان سینه از کدام قسمت بدن آغاز میشود؟
- چگونه سرطان سینه در بدن پخش میشود؟
سرطان سینه چگونه شروع میشود؟
یکی از مواردی که باعث میشود سلولهای طبیعی پستان به سلولهای سرطانی تبدیل شود تغییر یا جهش در DNA است.
برخی از تغییرات DNA وراثتی هستند یعنی از طریق والدین منتقل میشوند؛ این عامل باعث میشود که ریسک ابتلا به کانسر سینه را افزایش دهد.عواملی که باعث میشود ابتلا به این سرطان افزایش پیدا کند میتوان به سایر عوامل مرتبط به سبک زندگی، از قبیل آنچه شما میخورید، به چه میزان ورزش میکنید و… اشاره کرد.
هنوز کارشناسان نتوانستند مشخص کنند که چگونه برخی از عوامل ریسک باعث میشود که سلولهای طبیعی به سرطانی تبدیل میشوند. به نظر کارشناسان میرسد که هورمونها تاثیر مهمی بر روی سرطان پستان دارد، اما چطوری تاثیر میگذارد را نمیتوان درک کرد. به طور کلی موارد شروع سرطان را به ذیل اشاره کرد:
تغییرات یا جهش ژنتیکی: هنگام تولد جهشهای DNA که در بدن والدین وجود دارد به شما رسیده است که باعث میشود خطر ابتلا یه این سرطان و سرطانهای دیگر وجود داشته باشد و به شدت افزایش دهد.
پروتوآنکوژن ها Proto-oncogenes:
پروتوآنکوژنها به ژنهایی گفته میشوند که به رشد طبیعی سلولها کمک میکند.
همین که پروتوآنکوژنها تغییر یا تکثیر میشوند تبدیل به یک ژن بد میشوند که زمانی که از کنترل خارج میشوند خطر ابتلا به سرطان وجود دارد، این ژن بد آنکوژن نامیده میشود.
ژنهای سرکوب کننده تومور: ویژگی این ژن این است که تقسیم سلولی را کند میکند و زمانی که به درستی کار نکنند موجب میشود که سرطان به وجود بیاید.
تغییر ژن وراثتی: برخی از جهشها DNA که از والدین به ارث بردهاید باعث میشود که خطر ابتلا به سرطان را افزایش بدهد، و منجر به سرطانهایی میشود که در دیگر خانوادهها وجود دارد.
تغییر ژنهای اکتسابی: برخی از جهشهای DNA که در کانسر وجود دارد در طول عمر زنان به وجود میآید تا اینکه به آنها ارث رسیده باشد که علت به وجود آمدن آن تشعشات یا مواد شیمیایی است.
این سرطان میتواند از تمام قسمتهای بدن آغاز شود.
سرطان مجرایی یا داکتال به سرطانهایی گفته میشود که از مجاری حمل شیر به نوک پستان شروع میشود.
سرطان لوبلار یا تهاجمی به سرطانی گفته میشود که از غدد تولید کننده شیر آغاز میشود.
انواع دیگر سرطان مانند تومورهای فیلودوس یا آنژیوسارکام زیاد رایج نیستند.
به سرطانهایی که در بافتهای دیگر پستان آغاز میشوند سرطان سارکوم یا لنفوم میگویند و به عنوان سرطان پستان شناخته نمیشوند.
چگونه سرطان سینه در بدن پخش میشود
زمانی که سلولهای سرطانی سینه وارد سیستم لنفاوی یا خون میشود به قسمتهای دیگر بدن وارد بدن میشوند. یکی از شبکههای عروق لنفاوی، سیستم لنفاوی است که در سرتاسر بدن وجود دارد که گرههای لنفاوی را به هم وصل میکند.
اغلب رگهای لنفاوی پستان در نواحی زیر تخلیه میشوند:
- گرههای لنفاوی زیر بازو
- گرههای لنفاوی اطراف استخوان ترقوه و غدد لنفاوی زیر استخوان ترقوه
- غدد لنفاوی داخل قفسه سینه (غدد لنفاوی پستانی داخلی)